5 terveellistä ja herkullista jälkiruokaa

Vieraita tulossa, mutta mitä ihmettä tarjota terveystietoisille ystäville? Kelpaisiko herkulliset makeat herkut, jotka olisivat samalla superterveellisiä?

Tässä tulee viisi ihanaa reseptiä, joista voit nauttia ympäri vuoden. Kuvat ja reseptit ovat omaa käsialaani.

Suklaa-appelsiinikookospallot 

  • 2,5 dl kaurahiutaleita, voit käyttää myös gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 10 taatelia
  • 1-3 rkl  raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl kahvia
  • Yhden appelsiinin mehut
  • Ripaus suolaa
  • 2 rkl kookosöljyä (tai voita)
  • Kookoshiutaleita

Jos taatelit eivät ole pehmeitä, niin anna niiden pehmetä vedessä hetken aikaa. Laita kaikki aineet kulhoon ja jauha tehosekoittimessa mössöksi. Pyöritelle käsissä taikinasta pieniä palloja ja upota sen jälkeen kookoshiutaleisiin. Lopuksi jääkaappiin noin 30 minuutin ajaksi, jonka jälkeen nauti.

Suklaakerrosvanukas (2 annosta)

Chia-suklaavanukas

  • 4 rkl chian siemeniä
  • 2 dl kauramaitoa
  • n. 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1-2 rkl kookossokeria
  • (½ tl kanelia)

Sekoita chian siemenet, kauramaito ja mausteet keskenään tekeytymään jääkaappiin edellisenä iltana tai niin, että seos ehtii tekeytyä ainakin noin 5 tuntia.

Suklaa-avokadovanukas

  • 1 banaani
  • 1 avokado
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • liraus kauramaitoa notkistukseen

Laita banaani ja avokado blenderiin ja aja seos sileäksi mousseksi. Halutessasi lisää kauramaitoa notkistukseen.

Asettele jälkiruoka-astiaan ensimmäisenä chia-suklaavanukas, sen jälkeen kerros marjoja (itse käytin tyrniä) ja viimeisenä suklaa-avokadovanukas. Koristele mieleiseksi ja nauti hyvässä seurassa.

Mustikkapiiras

Piirakan pohja:

  • 150g kirkastettua voita (tai normaalia voita)
  • 1 dl kookossokeria ( tai Erytritolia)
  • ripaus hyvälaatuista suolaa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl riisijauhoja (tai kookos-tai kaurajauhoja)
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl mustikoita

Yhdistä pehmennyt voi, sokeri, suola ja kananmuna kulhossa sekä sekoita hyvin. Lisää loput kuivat aineet kulhoon ja sekoita.

Kaada seos voilla voideltuun piirakkavuokaan ja taputtele tasaiseksi. Lisää mustikat taikinan päälle ja paista noin 25-35 minuuttia 200 asteessa. Helppoa ja yksinkertaista.

Mango-banaani jäde

  • 2 kpl banaania
  • 3 dl jäisiä mangopaloja

Hienonna blenderillä sileäksi.

Koristele kanelilla.

Mansikkajäde

  • 1 banaani
  • 1 avokado
  • 200g jäisiä mansikoita

Laita kaikki aineet blenderiin ja hienonna sileäksi. Voit käyttää notkistamiseen lorauksen vettä tai kauramaitoa.  Nauti heti!

Ihania herkkuhetkiä ystävien kesken tai itseksesi! <3

Aurinkoisin terveisin

Essi

Essi Määttä

Hyvinvointibloggaaja at Suomivita
Hyvinvointivalmentaja, ruokakirjailija, reseptinikkari, entinen jääkiekkoilija ja nykyinen yrittäjä.

Kirjoitan Suomivitan blogiin vinkkejä ja tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
Intohimoina terveellinen ravinto, henkinen kasvu, liikunnan ilo ja luonto. 🙂

www.essimaatta.com
Essi Määttä

Kommentit