Kesän viileimmät ja terveellisimmät herkut

Lämpimät kelit ovat vihdoin täällä ja mikäs sen ihanampaa, kuin syödä kylmää herkkua auringonpaisteessa! Aina herkkujen ei tarvitse olla epäterveellisiä, vaan herkutella voi myös terveellisesti ja maukkaasti. Tästä blogitekstistä löydät kesän viileimmät ja terveellisimmät herkut, joita voit syödä hyvällä omallatunnolla.

 

Mango-basilikasorbetti

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 2 kpl tuoretta mangoa
  • kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
  • hunajaa oman maun mukaan

Erottele kananmunan valkuainen keltuaisesta ja vaahdota valkuainen kiiltäväksi vaahdoksi. Pese ja leikkaa mango pieniin paloihin ja tee mangosta ja basilikan lehdistä sosetta esim. blenderillä, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää mangososeeseen valkuaisvaahto ja mausta mieleiseksi hunajalla.

Sekoita seos varovasti tasaiseksi, laita pakastimeen noin pariksi tunniksi ja nauti hyvällä omalla tunnolla.

 Mansikka-limesorbetti

  • 400g mansikoita
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 2 rkl limemehua
  • hunajaa oman maun mukaan

Erottele kananmunan valkuainen keltuaisesta ja vaahdota valkuainen kiiltäväksi vaahdoksi. Tee mansikoista sosetta esim. blenderillä, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää valkuaisvaahto, limemehu mansikkasoseen sekaan ja mausta mieleiseksi hunajalla.

Sekoita seos varovasti tasaiseksi, laita pakastimeen noin pariksi tunniksi ja nauti hyvällä omalla tunnolla.

Ananas-banaanisorbetti

  • 1 banaani
  • puolikas tuore ananas
  • kananmunan valkuainen
  • Hunajaa oman maun mukaan

Erottele kananmunan valkuainen keltuaisesta ja vaahdota valkuainen kiiltäväksi vaahdoksi. Paloittele ananas pieniksi paloiksi. Tee banaanista ja ananaksesta sosetta esim. blenderillä, tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää hedelmäsoseeseen valkuaisvaahto ja mausta mieleiseksi hunajalla.

Sekoita seos varovasti tasaiseksi, laita pakastimeen noin pariksi tunniksi ja nauti hyvällä omalla tunnolla.

Vinkki! Sorbetti on parhaimmillaan hieman sulaneena. Voit säilyttää sorbetteja pakastimessa pienissä astioissa, jolloin saat sorbettia silloin kun haluat, eikä tarvitse sulattaa isoa määrää kerralla.

 

 

Banaanijäätelö

  • 1 jäinen banaani
  • ¼ tl kardemummaa

Laita banaani pakastimeen pieninä paloina leivinpaperin päälle noin kahdeksi tunniksi. Kun banaani on hieman jäätynyt, hienonna hienoksi sauvasekoittimella tai blenderillä ja lisää ripaus kardemummaa.

Koristele tuoreilla marjoilla ja nauti! 

 

 

 

Vesimelonikakku

  • 1 iso vesimeloni
  • Soija- tai kookoskerma
  • Hunajaa kerman maustamiseen
  • Koriteeksi marjoja tai hedelmiä kakun päälle

Leikkaa vesimelonista päät pois. Kuori terävällä puukolla kuoriosa pois niin, että pintaan ei jää valkoista osaa. Muotoile lopuksi puukolla pyöreäksi.

Kuivaa vesimeloni talouspaperilla ja laita tarjoiluvadille.

Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja mausta hunajalla. Levitä vaahto veitsellä tasaisesti joka puolelle. Koristele kakun pinta marjoilla tai hedelmillä.

Tarjoa kakku mahdollisimman pian ja säilytä kylmässä.

Ihanaa, aurinkoista ja herkullista kesää! <3

 

-Essi

Essi Määttä

Hyvinvointibloggaaja at Suomivita
Hyvinvointivalmentaja, ruokakirjailija, reseptinikkari, entinen jääkiekkoilija ja nykyinen yrittäjä.

Kirjoitan Suomivitan blogiin vinkkejä ja tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
Intohimoina terveellinen ravinto, henkinen kasvu, liikunnan ilo ja luonto. 🙂

www.essimaatta.com
Essi Määttä

Kommentit