Biotiini

Biotiini on vesiliukoinen B-ryhmän vitamiini, joka osallistuu hiilihydraattien, valkuaisaineiden ja rasvojen aineenvaihduntaan. Sillä on lukuisia vaikutusalueita kehossamme.

Hyväksytyt terveysväitteet

  •     ENERGIA-AINEENVAIHDUNTA: Biotiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  •     HERMOSTO: Biotiini edistää hermoston normaalia toimintaa
  •     AINEENVAIHDUNTA: Biotiini edistää normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa
  •     PSYKOLOGISET TOIMINNOT: Biotiini edistää normaaleja psykologisia toimintoja
  •     HIUKSET: :Biotiini edistää hiusten pysymistä normaaleina
  •     LIMAKALVOT: Biotiini edistää limakalvojen pysymistä normaaleina
  •     IHO: Biotiini edistää ihon pysymistä normaalina

Hiukset ja iho

Ravintolisänä nautittu ylläpitää hiuksien ja ihon hyvinvointia. Moni onkin saanut avun iholleen ja hauraille hiuksilleen ja kynsilleen juuri biotiinilisästä. .

Energia-aineenvaihdunta

Biotiini tehostaa kromin toimintaa verensokerin säätelyssä. Biotiini tehostaa myös elimistön makroravinteiden aineenvaihduntaa.

Aivot ja psyyke

Biotiini edistää normaaleja psykologisia toimintoja.

Biotiini ja raskaus

Raskaudenaikainen piilevä puute on verrattain yleistä, joten riittävästä saannista kannattaa varmistua ravintolisän avulla jo siinä vaiheessa, kun raskautta ollaan vasta suunnittelemassa. Kyseessä on turvallinen lisäravinne sekä raskauden että imetyksen aikana, eikä sillä ole havaittu toksisia vaikutuksia suurinakaan määrinä nautittuna.

Biotiini ruokavaliossa

Hyviä lähteitä ovat mm. hiiva, viljatuotteet ja sisäelimet.

Suositeltu päiväsaanti

Arvioitu päivittäinen tarve on aikuisilla 30-100 µg/vrk. Tarve voi kuitenkin vaihdella suuresti elämäntilanteen ja elintapojen mukaan.

Liikasaanti harvinaista

Vesiliukoisuutensa vuoksi biotiinin yliannostus on erittäin harvinaista. Myrkyllisiä vaikutuksia ei ole kyetty osoittamaan edes 10.000 µg/vrk (eli 10 mg) annoksilla.

SuomiVitan monivitamiinivalmiste

SuomiVitan monivitamiinivalmiste sisältää biotiinia 100 µg, mikä vastaa 200 % päivittäisestä minimisaatisuosituksesta.

Tutustu ja tilaa!
» SuomiVita Monivitamiini + Maitohappobakteeri

SuomiVitan Monivitamiinivalmisteen sisältämä biotiini edistää ihon, hiusten ja kynsien terveyttä yhdessä muiden vitamiinien kanssa. Lue, millaisia kokemuksia asiakkaillamme on tuotteista!

Satu
Tampere
32 vuotta
Ohjaaja

Olen tilannut SuomiVitan vitamiineja n. viisi vuotta. Syön joka päivä Monivitamiineja ja Maitohappobakteereja. Sairastin tätä ennen usein pikkuflunssia, mutta vitamiinien avulla olen saanut hyvän vastustuskyvyn ja esimerkiksi tänä talvena en ole sairastanut kertaakaan. Nämä vitamiinit antavat elinvoimaa ja energisyyttä niin, että olen ihmetellyt!

Tyyne
Turku
95 vuotta
Eläkeläinen

Lähetän palautetta äitini Tyynen puolesta. Hän on käyttänyt Monivitamiini + Maitohappobakteeri -tuotetta jo useita kuukausia ja on sitä mieltä, että hiukset ja kynnet voivat paremmin, hiukset kasvavat runsaammin. Lisäksi hänen mielestään kuntokin on jotenkin kohentunut. On suositellut tuotetta myös naapurilleen, joka onkin nyt ilmoitettu uudeksi asiakkaaksi. – Seija