Beetakaroteeni on luonnon antioksidantti, jonka elimistö muuttaa tarpeen mukaan A-vitamiiniksi. A-vitamiini edistää näön, ihon ja limakalvojen sekä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Edistää näön pysymistä normaalina

A-vitamiini edistää näön pysymistä normaalina.

Edistää limakalvojen normaalia toimintaa

A-vitamiini on oleellinen yhdiste myös limaa tuottaville soluille ja se edistää limakalvojen pysymistä normaaleina.

Tukee normaalia vastustuskykyä

A-vitamiini tukee normaalia vastustuskykyä.

Raskaus

Beetakaroteeni on turvallinen A-vitamiinin lähde myös raskauden aikana, sillä keho muuttaa beetakaroteenia A-vitamiiniksi vain tarpeensa mukaan. Riittävä saanti on välttämätöntä sikiön normaalille ja terveelle kasvulle ja kehitykselle. Riittävästä saannista kannattaa varmistua hyvissä ajoin jo raskautta suunniteltaessa.

Saanti ravinnosta

Beetakaroteenia on runsaasti tummanvihreissä sekä punaisissa, oransseissa ja keltaisissa kasviksissa, kuten porkkanassa, paprikassa ja pinaatissa.

Yliannostus

Beetakaroteenin liikasaannille ei ole raportoitu muita haittavaikutuksia kuin ihon kellertyminen. Ihonväri palautuu normaaliksi, kun saanti palaa normaaliksi.

Suositeltava päiväannostus

Beetakaroteeni muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. Toisin kuin synteettisistä A-vitamiinivalmisteita, beetakaroteenista ei voi saada A-vitamiinin yliannostusta. Miesten A-vitamiinisuositus on 900 µg / pvä ja naisten 700 µg / pvä. Beetakaroteenia tulee nauttia kaksi kertaa enemmän.

SuomiVita monivitamiini

SuomiVitan monivitamiini sisältää beetakaroteenia 800 µg, joka vastaa A-vitamiinia 400 µg. Tämä määrä on 50 % päivittäisen saannin vertailuarvosta.

Tutustu ja tilaa!
» SuomiVita Monivitamiini + Maitohappobakteeri

Takaisin ylös Takaisin ylös