Ohjeet e-laskun käyttöönottoon

HUOM: Tämä osio koskee ainoastaan asiakaspalvelumme tai puhelinmyynnin kautta tehtyjä tilauksia. Verkkokaupasta tehtyjä tilauksia ei voi tilata e-laskulla.

SuomiVitan asiakkaana sinun on mahdollista tilata tuotteita e-laskulla. E-lasku soveltuu maksutavaksi silloin, kun tilaus on tehty SuomiVitan asiakaspalvelun kautta tai puhelimessa. E-lasku on kätevin maksutapa etenkin toistuvissa tilauksissa, jolloin tuotteita toimitetaan säännöllisesti.

E-lasku on nykyaikainen tapa vastaanottaa laskut sähköisesti suoraan omaan verkkopankkiisi. Ottamalla e-laskun käyttöösi sinun ei tarvitse huolehtia enää erääntyvistä paperilaskuista. E-laskun voit maksaa missä ja milloin tahansa, koska e-laskut ovat aina mukanasi verkkopankkisi kautta. E-laskun otat käyttöön omassa verkkopankissasi.

Huomaathan, että e-lasku on asiakasnumerokohtainen!

E-laskun hyödyt

  • Säästät aikaa ylimääräiseltä laskujen näpyttelyltä joka kuukausi, sillä laskut saapuvat suoraan verkkopankkiisi hyväksyttäväksesi ilman, että joudut käsin näpyttelemään jokaisen laskusi tiedot maksettavaksi
  • Ei enää vahingossa myöhästyneitä maksuja ja ylimääräisiä kuluja maksumuistutuksista
  • Laskun tiedot, kuten maksun saajan tilinumero ja viitenumero, ovat aina automaattisesti oikein eikä näppäilyvirheitä pääse syntymään
  • Maksuton laskutusmuoto ja pankkisi arkistoi e-laskusi puolestasi automaattisesti
  • Kun valitset e-laskulle automaattisen veloituksen, se toimii samalla tavalla kuin suoraveloitus.

E-laskun käyttöönotto:

Varmista ensin, että olet ottanut verkkopankin e-laskupalvelun käyttöön. Palvelun kytkeminen on ilmaista, ja voit tehdä sen itse omassa verkkopankissasi.

Monet pankit tarjoavat e-laskusopimuksen tekemistä automaattisesti kun maksat laskuasi. Seuraa tällöin verkkopankkisi antamia ohjeita. Mikäli tällaista ilmoitusta ei tule, voit tehdä e-laskusopimuksen erikseen seuraavasti:

1. Kirjauduttuasi verkkopankkiisi, etsi verkkopankkisi valikoista kohta ”E-lasku”, ”E-laskusopimukset” tai ”Tee e-laskusopimus” ja klikkaa sitä.
2. Hae laskuttaja nimellä, SuomiVitan laskut löydät nimellä SUOMIVITA OY
3. Täytä verkkopankkisi pyytämä tietokenttä (eli asiakasnumero, joka löytyy jokaisesta laskusta sekä tilausvahvistuksesta) ja hyväksy sopimus
4. Tämän jälkeen saat laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi

 Ilmoitukset uusista laskuista

Tyypillisesti verkkopankit ilmoittavat näkyvästi etusivulla kirjautumisesi jälkeen uusista laskuista ja ilmoitusta klikkaamalla pääset katsomaan uudet laskusi. E-laskun peruspalvelu on maksuton.

Monet pankit tarjoavat e-laskuille lisäksi erikseen tilattavan ilmoituspalvelun, jonka avulla saat ilmoituksen (tekstiviesti ja/tai sähköposti) uusista verkkopankkiisi saapuneista laskuista. Ilmoituspalvelu on yleensä maksullinen.

Kopio laskusta näkyy verkkopankissasi

E-lasku sisältää aina myös sähköisen kopion varsinaisesta laskusta, josta pääset tarkistamaan laskusi tiedot ja erittelyn ennen maksun vahvistamista. Linkki laskun sisältöön vaihtelee pankeittain, mutta löytyy e-laskun maksutietojen yhteydestä yleensä klikkaamalla laskuttajan nimeä tai nimellä ”Lasku”, ”Katso lasku” tai ”Näytä lasku”.

Jokaisen tuotepaketin mukana toimitetaan lisäksi e-laskuilmoitus

Jokaisen tuotepaketin mukana toimitetaan lisäksi paperinen e-laskuilmoitus, josta näet kaikki laskun tiedot, kuten tilatut tuotteet, toimituspäivämäärän, tilauksen hinnan sekä eräpäivän.

Takaisin ylös Takaisin ylös