Tietoa omega-3-rasvahapoista
Jo pitkään on tiedetty, että runsaasti kalaa syövät pysyvät muuta väestöä keskimääräistä terveempinä. Tutkijat ovat selvittäneet ilmiön syyksi kalan sisältämät terveelliset, pehmeät rasvat sekä erityisesti omega-3-rasvahapot.
Ihmisen elimistö ei voi toimia kunnolla ilman omega-3-rasvahappoja. Koska elimistömme ei pysty valmistamaan niitä itse, ne on saatava ravinnosta. Paras omega-3-lähde on kalaöljy.
EPA ja DHA
Omega-3-ryhmän rasvahapoista erityisesti DHA ja EPA erottuvat edukseen. Näiden kahden omega-3-rasvahapon terveyshyödyt on todistettu tuhansissa tutkimuksissa ympäri maailman.
Ainoastaan kalat ja äyriäiset sisältävät valmista EPA:a ja DHA:ta. Kasviöljyt sisältävät EPA:n ja DHA:n sijasta alfalinoleenihappo ALA:a, josta elimistö voi valmistaa pieniä määriä EPA:a ja DHA:ta. Saadakseen Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:n suositteleman päivittäisen minimimäärän (250 mg) EPA:a ja DHA:ta, tulisi rypsiöljyä syödä kuitenkin jopa reilu puoli desiä ja oliiviöljyä melkein litran päivässä. Kalaöljy onkin kasviöljyjä ylivoimaisesti parempi EPA:n ja DHA:n lähde.
Omega-3-rasvahappojen hyötyjä:
(EFSA:n hyväksymät terveysväitteet kalaöljyn EPA:lle ja DHA:lle)
Edistää sydämen normaalia toimintaa
Edesauttaa aivojen normaalia toimintaa
Ylläpitää silmien terveyttä
SuomiVita Omega-3
SuomiVitan korkealaatuiset omega-3-kapselit ovat helppo ja edullinen tapa turvata riittävä elintärkeiden omega-3-rasvahappojen saanti. Tutustu ja tilaa!